Παραδοσιακή - Δημοτική Μουσική

ΕΝ ΤΗ ΝΗΣΩ ΣΥΜΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΓΑΛΟΥΔΗΣ

Κυκλοφόρησε ο δίσκος- cd με παραδοσιακά τραγούδια της Σύμης, με το Γιάννη Μεγαλούδη. Ακούσματα γνωστά, αγαπημένα, συγκινούν κάθε Συμιακό αλλά και Δωδεκανήσιο ακροατή. Αυθεντικές μελωδίες, παιγμένες από τους κορυφαίους μουσικούς της Δωδεκανήσου. Στο βιολί και στο σαντούρι, ο πατριάρχης της δωδεκανησιακής μουσικής Γιώργος Χατζηπέτρος. Μαζί του οι καταξιωμένοι Μανώλης Κόττορος και Σωτήρης Μαργώνης και στο λαούτο ο Γιάννης Μεγαλούδης που τραγουδά τα Συμιακά τραγούδια αλλά και είναι η ''ψυχή'' όλης της δισκογραφικής εργασίας. Η Δικαία Μαραβέλια και ο Στέλιος Κασσώτης με το τραγούδι τους διανθίζουν ευχάριστα την έκδοση.

Ύστερα από πολλά χρόνια κυκλοφορεί έκδοση για τη Σύμη και είναι ιδιαίτερα συγκινητικό που έρχονται στην επιφάνεια σκοποί όπως ο Κουκουμάς, η Νανού, ο Μπουρνόβαλης, ο Παερμιώτης κ.α. Συνεχίζεται μια παράδοση δισκογραφική που κρατά από τις πρώτες δισκογραφικές εκδόσεις της Αμερικής του 1916 με το Γιώργο Νισύριο, συνεχίζει με τις οικογένειες Χατζιδάκη και Καραμπεσίνη και φτάνει στους νεώτερους Κώστα Κοντό και Κυριάκο Μπαϊράμη για να παραλάβει τη σκυτάλη ο ώριμος Γιάννης Μεγαλούδης.

Μεγάλη προσφορά αποτελεί η αναβίωση και ηχογράφηση της Συμιακής λύρας που κατασκεύασε και έπαιξε ο Γιάννης Μεγαλούδης, διασώζοντας παράδοση που εδώ και πενήντα χρόνια είχε χαθεί απ τη Σύμη.

Την μουσική επιμέλεια έχει ο διακεκριμένος μουσικολόγος Μανώλης Καρπάθιος και σύμβουλος έκδοσης ο δραστήριος άνθρωπος του πολιτισμού, Μανώλης Κυριαζάκος.

Το cd κυκλοφορεί από την εταιρεία ''Πολυηχίες'' του Νεκτάριου Κόντη.

 

Ζωή Μηλιού  - Θέλω ν' ανέβω στα ψηλά 

Παιδικά  παραδοσιακά  τραγούδια με τη Ζωή Μήλιου. 

Επιμέλεια, Μανώλης Καρπάθιος

 

 

ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ    - Τραγούδια Προποντίδας και Μικράς Ασίας -

Μια νέα δισκογραφική δουλειά με τραγούδια από την Προποντίδα και την Μικρά Ασία κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες με τη Ζωή Μήλιου και το Γιάννη Μεγαλούδη στο τραγούδι. Δροσερή δισκογραφική εργασία με τραγούδια ανέκδοτα που, σε συνδυασμό με κλασικές Μικρασιάτικες μελωδίες, τονίζουν το λυρισμό της Ελληνικής Ανατολής. Η Ζωή Μήλιου με σοβαρές σπουδές στην βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική, καταθέτει δυνατές ερμηνείες, και δίκαια κατακτά θέση στο Μικρασιάτικο μουσικό στερέωμα.. Ο Γιάννης Μεγαλούδης έμπειρος, βιωματικός ερμηνευτής προσθέτει τη δικιά του πνοή στο άκουσμα του ψηφιακού δίσκου.

Το πρωτότυπο υλικό αντλήθηκε από καταγραφές σε βυζαντινή σημειογραφία του Σίμωνα Καρά και τις εκδόσεις του Γεωργίου Παχτίκου, δύο έγκυρων μελετητών της Ιωνικής μουσικής

Στο συγκρότημα ''Προποντίς'' συμμετέχουν οι Μιχάλης Τσατήρης, κανονάκι -Σεραφείμ Κτενάς, πολίτικο λαούτο- Δημοσθένης Καραχριστοδούλου, λύρα πολίτικη- Παναγιώτης Κορωναίος, κρουστά- Γιάννης Μεγαλούδης, λαούτο-κρουστά. Φιλική συμμετοχή έχουν οι Γιάννης Πλαγιανάκος, κοντραμπάσο- Σωτήρης Μαργώνης, βιολί -Νίκος Παραουλάκης, νέυ. Τη μουσική επιμέλεια έχει ο Μανώλης Καρπάθιος, την επιμέλεια παραγωγής ο Μιχάλης Τσατήρης και σύμβουλοι έκδοσης ο ερευνητής Βασίλης Οικονόμου και ο Μικρασιάτης λαογράφος Γιάννης Γουναρίδης. Η ηχογράφηση έγινε από τον Κώστα Νανίκα στο Master sound studio (Ρενιέρη 1)

Την κεντρική διάθεση του ψηφιακού δίσκου έχει ο εκδοτικός οίκος 'Νεκτάριου Παναγόπουλου'' Χαβρίου 3 Αθήνα, ΤΚ 10562, τηλ. 210 – 32248190.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  

«Τα Νυφ(φ)ικάτα – Τα νυφικά τραγούδια της Καλύμνου».

Στο CD ακούμε τα υπέροχα νυφικά τραγούδια της Καλύμνου Κάποια απ’ αυτά τραγου-

διούνται μέχρι σήμερα, αλλά συμπεριλαμβάνονται και άλλα, που λίγοι τα θυμούνται ή χά-

θηκαν και φιλοδοξούμε να τα γνωρίσουν οι συμπατριώτες μας και να τα αγαπήσουν. Το CD

συμπληρώνεται με τρία οργανικά κομμάτια.

Στο 60σέλιδο βιβλιαράκι καταγράφεται πλούσια συλλογή με τους στίχους των τραγουδιών

και σε άλλες σελίδες, συμπληρωματικά, κι άλλοι στίχοι, ώστε να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στη

“χαρά” του νέου ζευγαριού. Η έκδοση συμπληρώνεται με κείμενα, πληροφορίες, φωτογρα-

φικό υλικό και τις μελωδίες των τραγουδιών γραμμένες στο πεντάγραμμο και τη βυζαντινή

σημειογραφία.

Κεντρική Διάθεση: Εκδοτικός οίκος Νεκταρίου Παναγόπουλου,

Χαβρίου 3 Αθήνα, ΤΚ 10562, τηλ. 210 – 32248190.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

«Κάλαντα της Καλύμνου, Α πούμε το τρα(γ)ού(δ)ι;»

Το Λύκειον των Ελληνίδων -Παράρτημα Καλύμνου- προέβη στην παραγωγή ενός CD/Βιβλίου με τίτλο «Κάλαντα της Καλύμνου, Α πούμε το τρα(γ)ού(δ)ι;».

Στο CD περιλαμβάνονται εννέα Κάλαντα, ενώ στο βιβλιαράκι καταγράφονται συνολικά δεκαεπτα.

Επιμέλεια  παραγωγής: Μανώλης Καρπάθιος

 

 

 

 Τα μάθκια τα γιαλλούρικα

Κυκλοφόρησε ο δίσκος ακτίνας (cd) με κυπριακά παραδοσιακά τραγούδια του Χρίστου Γεωργιάδη με τίτλο "Τα μάθκια τα γιαλλούρικα".

Ο δίσκος περιέχει δώδεκα τραγούδια παρμένα απ την Κυπριακή μούσα και είναι άγνωστα τα περισσότερα στους Κυπρίους και Ελλαδίτες ακροατές.

Ο Χρίστος Γεωργιάδης με σπουδές Βυζαντινής μουσικής δίπλα στο Σίμωνα Καρά, αποκωδικοποιεί και αξιοποιεί το άγνωστο υλικό προς τέρψη του φιλόμουσου κοινού. Στην παρούσα εργασία εκλεκτοί μουσικοί συμμετέχουν και δίνουν ιδιαίτερο αρχαϊκό ύφος που προσδιορίζει το άκουσμα της δισκογραφικής δουλειάς. Τη μουσική επιμέλεια του cd έχει ο Μανώλης Καρπάθιος ενώ στην Πολίτικη λύρα είναι η Χρυσάνθη Γκίκα, στο νέυ ο Νίκος Παραουλάκης, στο ούτι οι Γιώργος Παππάς και Στέλιος Βαρβέρης, στο κανόνι οι Μανώλης Καρπάθιος και Γιάννης Δριμάλας, στο βιολί ο Γιώργος Βασιλάκης, στα κρουστά οι Γιώργος Τζανέτος, Βασίλης Οικονόμου, και Ανδρέας Νιάρχος, στο κοντραμπάσο ο Γιάννης Πλαγιαννάκος ενώ υπεύθυνοι για τον ήχο είναι οι Γιώργος Ρούσσος και Γιάννης Καραγεώργος. Το δημιουργικό του εξωφύλλου φιλοτέχνησε ο Δημήτρης Κατσουλάκος.

Τη διανομή και διάθεση του cd έχει ο εκδοτικός οίκος του Νεκτάριου Παναγόπουλου στην οδό Χαβρίου 3 στην Αθήνα, τηλ. 210 3224819

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ Ο Χρίστος Γεωργιάδης γεννήθηκε στην Λευκωσία της Κύπρου. Κατάγεται από την κατεχόμενη Λάπηθο της επαρχίας Κερύνειας και τον Στρόβολο Λευκωσίας. Το 1980 μετέβη για σπουδές στην Αθήνα στην Ανώτατη Γεωπονική Σχολή. Τρέφοντας μεγάλη αγάπη προς την δημοτική και βυζαντινή μουσική έμαθε για τον σύλλογο προς διάδοση της εθνικής μουσικής και γνώρισε τον ιδρυτή και διευθυντή του, τον δάσκαλο Σίμωνα Καρά ο οποίος του μετέδωσε και δίδαξε την βυζαντινή μουσική για 7 χρόνια. Στο διάστημα αυτό δίδασκε και ο ίδιος στο σχολείο του μουσικού συλλόγου. Με την επιστροφή του στην Κύπρο συνέχισε την ενασχόληση με την μουσική προσφέροντας μαθήματα Βυζαντινής μουσικής και λαμβάνοντας μέρος σε συναυλίες εκκλησιαστικής και δημοτικής μουσικής. Από το 2010 διακονεί την εκκλησία ως λαμπαδάριος στον ιερό ναό της του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο ενώ είναι μέλος της Βυζαντινής χορωδίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου. Παρά τις ποικίλες συμμετοχές σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών αυτή είναι η πρώτη προσωπική του ηχογράφηση

 

 ΤΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ

Τραγούδια  και  ύμνοι  του  Δωδεκαημέρου  με  τους  Γρηγόρη  Νταραβάνογλου  και  Μανώλη Καρπάθιο

Κεντρική Διάθεση:  ΕΚΔΟΣΕΙΣ   ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ  ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Χαβρίου  3 - Αθήνα,  TK  10562,  τηλ. 2103224819

 

 

 

Κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος ακτίνας cd των Μανώλη Καρπάθιου και Γρηγόρη Νταραβάνογλου με τραγούδια της Παναγίας.

 

Κεντρική Διάθεση: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ


Χαβρίου 3 - Αθήνα, τκ 10562, τηλ. 2103224819

 

ΚΥΠΡΟΣ - ΠΟΝΤΟΣ - ΙΩΝΙΑ
Tραγουδά ο Χρόνης Αμανατίδης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυκλοφόρησε από τίς εκδόσεις Εύξεινος ο καινούργιος δίσκος ακτίνας (cd) τού Χρόνη
Αμανατίδη μέ τίτλο: «ΚΥΠΡΟΣ - ΠΟΝΤΟΣ - ΙΩΝΙΑ».
Η μουσική διαδρομή μέσα από τό πολιτιστικό τόξο τών ιστορικών λαών τής Ανατολικής Μεσογείου δείχνει τίς συγγένειες, τήν αδιάσπαστη ενότητα τού ελληνισμού καί μία δυναμική πού μεγάλη ανάγκη έχει σήμερα η ανθρωπότητα. Αγαπημένα τραγούδια τής Κύπρου, τής Μικράς Ασίας καί τού Πόντου παρελαύνουν στό cd αυτό καί αποδιδόμενα από τήν επικολυρική φωνή τού Χρόνη Αμανατίδη μιλούν στήν αγωνία τού σημερινού ανθρώπου.
Τήν μουσική επιμέλεια καί τήν ενορχήστρωση τού δίσκου έχει ο Μανώλης Καρπάθιος ενώ μιά πλειάδα γνωστών μουσικών απαρτίζει τό μουσικό σύνολο πού υπερασπίζεται μέ αξιοπρέπεια καί πρωτοτυπία τίς μουσικές συνθέσεις πού περιλαμβάνονται στή δουλειά αυτή.
Μέ τό cd αυτό ο Χρόνης Αμανατίδης, γνωστός στόν χώρο τού ποντιακού τραγουδιού, εισδύει στή μουσική κοινότητα τής Κύπρου ερμηνεύοντας θαυμάσια κυπριακά τραγούδια.  Πρωτοτυπία τού δίσκου είναι η ηχογράφηση άγνωστων μικρασιάτικων τραγουδιών πού πρώτη φορά μπαίνουν στή δισκογραφία καί φυσική συνέπεια η ερμηνεία δύο ποντιακών τραγουδιών πού υπενθυμίζουν τήν αγωνιστικότητα καί την καταγωγή τού τραγουδιστή.
Τήν ηχοληψία καί τή μίξη έκανε ο Γιάννης Καραγεώργος στό studio Master Sound, τά κείμενα τού cd έγραψε ο Χρόνης Αμανατίδης και ο Μιχάλης Τσατήρης αποθανάτησε μέ τό φακό του στιγμιότυπα από τήν ώρα τής ηχογράφησης.

ΕΥΞΕΙΝΟΣ
Διανομή: Εκδόσεις Νεκτάριος Παναγόπουλος
Χαβρίου 3, Αθήνα, ΤΚ 10562, Τηλ. 210 3224819

 

 ΤΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΤΑΡΑΒΑΝΟΓΛΟΥ - ΜΑΝΩΛΗΣ  ΚΑΡΠΑΘΙΟΣ


Τραγούδια της  Σαρακοστής περιλαμβάνει ο δίσκος ακτίνας (cd) των Γρηγόρη  Νταραβάνογλου  και Μανώλη  Καρπάθιου.
  Η  ματαιότητα  των  εγκοσμίων, η  ψυχική μας  προετοιμασία  για  την σταυροαναστάσιμη  πορεία του  Θεανθρώπου,  μέσα  από  τα  τραγούδια  της  πολιτιστικής  μας  κληρονομιάς  που  πρώτη  φορά  εκδίδονται  ως  ενότητα.
 Καταξιωμένοι  μουσικοί  συνοδεύουν  τον  Γρηγόρη  Νταραβάνογλου  που  μαζί  με  το  Μανώλη  Καρπάθιο- που  έχει  την  ενορχήστρωση, την  επιλογή  και  τη  διδασκαλία  των  τραγουδιών- χαρίζουν  ένα  υψηλής  αισθητικής   έργο.
   Την  αφήγηση  κάνει  ο  Κώστας  Τσινάλης,  το  κείμενο  του  ένθετου  υπογράφει ο  μουσικολόγος  Κώστας  Μάρκος,  και  την ηχοληψία  έχει  ο  Γιάννης  Καραγεώργος.
 
Κεντρική  διάθεση:  
Εκδόσεις  Νεκτάριος  Παναγόπουλος
Χαβρίου 3,  Αθήνα,  ΤΚ  10562
τηλ.  210 3224819

 

Ανάθεμα σε Πόλη

Ο Μανώλης Καρπάθιος συμμετέχει στο δίσκο ακτίνας  του Μιχάλη Ζάμπα με τίτλο "Αναθεμά σε Πόλη",  Μουσικές της ελληνικής Ανατολής. Έκδοση  2013

 

Ρουμπίνι και ζαφείρι μου

Μουσική επιμέλεια του Μανώλη Καρπάθιου στο cd του Θωμά Βενάκη με μικρασιάτικα τραγούδια

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ

Επιμέλεια  του Μανώλη  Καρπάθιου  στο  δίσκο  ακτίνας (cd)  με  Χριστουγεννιάτικα  κάλαντα,  του  Βαγγέλη  ΔρούζαΈκδοση  Τέττιξ, 2013

 

Χρόνης Αμανατίδης - Αροθυμώ και τραγωδώ

 

 

Καράβι καραβάκι - Λησμονημένα Καλύμνικα τραγούδια

Γιώργος Χατζηθεοδώρου

Λησμονημένα καλύμνικα τραγούδια ανέσυρε από το μουσικό του συρτάρι ο Γιώργος Χατζηθεοδώρου και μας τα παρουσιάζει σ' ένα όμορφο δίσκο ακτίνας (cd) με τίτλο ΚΑΡΑΒΙ-ΚΑΡΑΒΑΚΙ. Τραγούδια που αγαπάμε και τραγουδάμε και άλλα που σιγήσανε με την πάροδο του χρόνου, συνθέτουν μια μελωδική αντιπρόταση στη σημερινή μουσική στειρότητα.


Ο Γιώργος Χατζηθεοδώρου γνωστός ψάλτης και μουσικολόγος μας εκπλήττει άλλη μια φορά με την σοφή προσέγγιση των καλύμνικων τραγουδιών. Μουσικοί χυμοί και αρώματα που με το πρώτο άκουσμα αναπαύουν την ψυχή του ακροατή. Οι λιτές, δωρικές ενορχηστρώσεις του Μανώλη Καρπάθιου αναδεικνύονται από το πληθωρικό παίξιμο του Δωδεκανήσιου βιολιντζή Γιώργου Χατζηπέτρου που ηγείται ικανότατων μουσικών που συγκροτούν την τυπική δωδεκανησιακή ορχήστρα του δίσκου.
Με τρία τραγούδια συμμετέχει η Μαρίνα Μανωλάκου που με τη δροσερή φωνή της δίνει ιδιαίτερο χρώμα στο συνολικό άκουσμα. Μουσική επιμέλεια έχει ο Μανώλης Καρπάθιος , επιμέλεια παραγωγής η Γιώτα Γιογλή ενώ τον ζωγραφικό πίνακα στο εξώφυλλο του cd φιλοτέχνησε η Καλυμνιά ζωγράφος Ιωάννα Αθανασίου.
Η ηχογράφηση έγινε στην Αθήνα στο στούντιο Master sound με ηχολήπτη τον Γιάννη Καραγεώργο ενώ τη μίξη έκανε ο κορυφαίος στο είδος Γιώργος Π. Ρούσσος. Η μακέτα του cd σχεδιάστηκε από το Νίκο Παπαδόπουλο που μαζί με τη γυναίκα του Ευδοκία Βουβάλη είναι και χορηγοί του δίσκου αυτού.
Άλλη μια παραγωγή της δισκογραφικής εταιρείας ΩΔΗ και της Πολιτιστικής Ομάδας ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ που εγκαινιάζουν με τη συνεργασία τους αυτή, τη σειρά ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ.

Ωδή Μουσικές Παραγωγές
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
τηλ 2114003979
www.odemusicpro.gr

Πολιτιστική Ομάδα «Αρχιπέλαγος»
www.arxipelagos.org
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Ο  ΜΑΝΩΛΗΣ  ΚΑΡΠΑΘΙΟΣ  ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ  ΣΤΙΣ   ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ   ΜΕ  ΚΥΠΡΙΑΚΑ  ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ  ΤΩΝ  ΚΥΡΙΑΚΟΥ  ΜΑΠΠΟΥΡΑ  ΚΑΙ  ΣΑΒΒΑΚΗ  ΛΑΜΠΡΟΥ

 

ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΜΗΛΟΠΡΟΣΩΠΗ

 Κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος ακτίνας-cd
 με τη Μαρίνα Μανωλάκου σε μουσική Μανώλη Καρπάθιου και στίχους Γιάννη Κουλλιά,

 από την εταιρία Ωδή

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΟΥΓΕΝΝΑ

Κάλαντα ΧριστουγέννωνΣυμμετοχή του Μανώλη Καρπάθιου μαζί με τη Βυζαντινή χορωδία "Δημοτικού Ωδείου Αχαρνών".

Διεύθυνση - Διδασκαλία: Δημήτρης Καλομοίρης

 

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ

Παραδοσιακά τραγούδια του γάμου από όλη την ΕλλάδαΣυμμετοχή του Μανώλη Καρπάθιου στο δίσκο Ακτίνας της Στέλλας Κονιτοπούλου με τραγούδια του γάμου.

 

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ Μ.ΑΣΙΑΣ

με τη χορωδία Ι.Ν. Ταξιαρχών ΜΑΣΧΑ ΠεριστερίουΔιευθύνει : π. Νεκτάριος Δημητριάδης.
Μουσικής επιμέλεια : Μανώλης Καρπάθιος.
Εταιρία : Καθρέφτης.

 

ΚΑΛΑΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

 Τραγουδά : Μαρίνα Μανωλάκου
Μουσική επιμέλεια : Μανώλης Καρπάθιος.
Εταιρία : Καθρέφτης.

 

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΟ ΝΥΧΤΕΡΙ

Δωδεκανησιακά τραγούδια με τον Κώστα Κοντό

Μουσική επιμέλεια : Μανώλης Καρπάθιος.
Εταιρία : Καθρέφτης.
Εκδόσεις : ΑΥ ΣΥΜΗΘΕΝ.

 

CYMH

Επιμέλεια και συμμετοχή του Μανώλη Καρπάθιου στο CD από τη Σύμη των Δωδεκανήσων

Τραγουδά : Κώστας Κοντός.

 

Η ΜΑΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Συμμετοχή του Μανώλη Καρπάθιου με το κανονάκι στο CD
ως ένθετο στο περιοδικό "Τόλμη"

 

ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Μουσική επιμέλεια του Μανώλη Καρπάθιου στο λεύκωμα της Βουλής των Ελλήνων
"Αφιέρωμα στα Δωδεκάνησα"

 

ΛΑΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ

Καρυοφύλλης Δοϊτσίδης - Τραγούδια της Θράκης

Κανονάκι : Μανώλης Καρπάθιος.
Εταιρία : Polymusic.

 

ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ


Χακάν

Μουσική Επιμέλεια : Μανώλης Καρπάθιος.
Κυκλοφορεί από την FM Records

 

ΤΖΙΒΑΕΡΙ

Μικρός δίσκος Ακτίνας με το ομόνυμο δωδεκανησσιακό τραγούδι σε σύγχρονη ενορχήστρωση με τη Μαρίνα Μανωλάκου

Εταιρία : Καθρέφτης.

 

 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Τραγούδια Μικράς Ασίας και Κωνσταντινούπολης

Κώστας Κοντός

Μουσική Επιμέλεια : Μανώλης Καρπάθιος.
Κυκλοφορεί από την FM Records

 

 

ΠΑΤΜΟΣ

Τραγούδια και σκοποί της Πάτμου

Έρευνα : Μανώλης Καρπάθιος.
Μουσική Επιμέλεια : Μανώλης Καρπάθιος.
Κυκλοφορεί από την FM Records

 

 

ΔΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΗ


Θοδωρής Γεωργόπουλος

Συμμετοχή : Μανώλης Καρπάθιος.
Εταιρία : Καθρέφτης.

 

 

... και εις έτη πολλά

Συμμετοχή του Μανώλη Καρπάθιου στο CD της Στέλλας Κονιτοπούλου, στα κάλαντα από τα ελληνικά νησιά


 

 

ΑΙΜΟΣ

Μουσική επιμέλεια του Μανώλη Καρπάθιου στο CD, με πρωτότυπα ενορχηστρωμένα παραδοσιακά τραγούδια

Γιώργος Γραβιάς

Εταιρία : Καθρέφτης.

 

 

ΚΑΛΥΜΝΙΚΑ

Τραγούδια και σκοποί της Καλύμνου

Κυριάκος Μπαϊράκης

Μουσική επιμέλεια : Μανώλης Καρπάθιος.
Εταιρία : Καθρέφτης.

 

ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Τραγούδια Κωνσταντινούπολης & Μικράς Ασίας

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΤΣΙΑΜΠΟΚΑΛΟΣ

Ενορχήστρωση, επιμέλεια ορχήστρας:

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΠΑΘΙΟΣ

Παραγωγή του με πολλές διακρίσεις καθηγητή σύγχρονης και βυζαντινής μουσικής, Επαμεινώνδα Τσιαμποκάλου.

 

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Σκοποί και Τραγούδια

Μουσικκή Επιμέλεια:

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΠΑΘΙΟΣ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Παραγωγή του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου.
..."Ετσι μένει ζωντανή η παράδοση, η ιστορία, η ντοπιολαλιά και η γνήσια έκφραση ενός λαού που έμαθε να αντιστέκεται στο χρόνο"...

 

ΣΗΜΕΡΟΝ ΕΡΧΕΤ' Ο ΧΡΙΣΤΟΣ
ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ

Συλλογή καλάντων που τραγουδούν οι καλαντιστές το Σάββατο του Λαζάρου, στην Κύπρο και σ' όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Ενορχήστρωση Μανώλης Καρπάθιος, Διεύθυνση Βυζαντινού Χορού, Ιωάννης Τσάμης. Βυζαντινός Χορός "Ηδύμελον". Επιμέλεια παραγωγής Μανώλης Καρπάθιος - Ι. Τσάμης

 

ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΣΙ...
ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

Με τον Μανώλη Κριτσιώτη (τραγούδι - λύρα - τσαμπούνα). Ηχολήπτης Γιώργος Ρούσσος. Επιμέλεια Μανώλης Καρπάθιος. Ηχογράφηση 2004. Κυκλοφορεί από τη δισκογραφική "ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ".

 

ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Επιλογή κομματιών που ακούστηκαν στις συναυλίες που επιμελήθηκε ο Μανώλης Καρπάθιος στο Μουσείο Ελληνικών Οργάνων, το 2003. Η ηχογράφηση έγινε στο MASTER SOUND  με ηχολήπτη τον Γιώργο Ρούσσο. Συμμετέχουν οι Σάββας Σιάτρας, Στάθης Κουκουλάρης, Αντώνης Κονιτόπουλος, Θοδωρής Γεωργόπουλος κ.ά. (MBI - Κίνηση).

 

ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Τραγούδια Κωνσταντινούπολης, Μικράς Ασίας και Αιγαίου Πελάγους, με τον Καλύμνιο τραγουδιστή Κυριάκο Μπαϊράμη. Παίζουν μουσικοί από τη Ρόδο υπό τη διεύθυνση του Παντελή Αναστασόπουλου. Η ηχογράφηση έγινε στη Ρόδο με ηχολήπτη τον Τζέι και η μίξη έγινε στην Αθήνα με ηχολήπτη τον Γιώργο Ρούσσο. Κείμενα Φεβρωνία Ρεβύθη. Μουσικός σύμβουλος Μανώλης Καρπάθιος. Κυκλοφορεί από τη δισκογραφική "ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ".

 

HALIL KARADUMAN - kanun

Ο μεγάλος δεξιοτέχνης του κανονιού Halil Karaduman ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη, Z. Livaneli αλλά και J.S. Bach. Η ηχογράφηση έγινε στην Κωνσταντινούπολη το 2004 και η επεξεργασία στην Αθήνα με ηχολήπτη το Γιώργο Ρούσσο. Επιμέλεια Μανώλης Καρπάθιος (MBI).

 

 

Ο ΓΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Τραγούδια του γάμου απ' την Ελλάδα, με τη χορωδία της Ελληνογαλλικήςυπό τη διεύθυνση του Διονυσίου Μούσουρα. Διεύθυνση ορχήστρας και επιμέλεια Μανώλης Καρπάθιος. Ηχολήπτης Γιώργος Ρούσσος. Κυκλοφορεί από τη δισκογραφική "ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ".

 

 

ΕΝΘΥΜΙΟ ΣΜΥΡΝΗΣ

Τραγούδια από τη Μικρά Ασία με τη χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Καλύμνου. Η ηχογράφηση είναι από τη συναυλία που δόθηκε στο εθνικό στάδιο Καλύμνου στις 27-8-1997. Διεύθυνση ορχήστρας Μανώλης Καρπάθιος. Ηχολήπτης Γιάννης Συγλέτος.

 

 

ΤΑ ΣΥΜΙΑΚΑ
Τραγούδια και σκοποί της Σύμης

Τραγούδια από τη Σύμη. Λαογραφικό Αρχείο Σύμης.

 

 

ΚΑΛΥΜΝΟΣ
Τραγούδια και σκοποί της Καλύμνου

Τραγούδια τησ Καλύμνου με τον Κυριάκο Μπαϊράμη. Βιολί Μανώλης Φράγκος. Λαούτο Μιχάλης Καληδώνης. Τσαμπούνα Μιχάλης Ρωμανός. Ηχολήπτης Ηλίας Λάκκας - Γιώργος Ρούσσος. Επιμέλεια Μανώλης Καρπάθιος. Κυκλοφορεί από τη δισκογραφική "ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ"

 

 

BYZANTINE MUSIC : GREEK SECULAR SONGS

Παραδοσικά τραγούδια της Μικράς Ασίας και της Κωνσταντινούπολης με τη χορωδία του Κώστα Ζορμπά

Επιμέλεια ορχήστρας : Μανώλης Καρπάθιος.
Διάθεση : Καθρέφτης.

 

ΠΑΤΜΟΣ
Τραγούδια και σκοποί της Πάτμου

Επιτόπια ηχογράφηση με τους αυθεντικούς τραγουδιστές του νησιού. Ηχολήπτης Γιώργος Ρούσσος. Επιμέλεια Μανώλης Καρπάθιος. Χορηγία πολιτιστικού ιδρύματος "ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ Ο ΛΥΝΔΙΟΣ". Κυκλοφορεί από τη δισκογραφική FM RECORDS.

 

 

ΤΑ ΤΖΙΩΤΙΚΑ
Τραγούδια και σκοποί από την Κέα

Τραγούδια και σκοποί από την Κέα με τους Αντωνάκη Ζούλο και Παναγιώτη Περδικάρη. Ηχολήπτης Νεοκοσμίδης. Επιμέλεια Γιώργος Λυκούρας, Μανώλης Καρπάθιος. Κυκλοφορεί από τη δισκογραφική "ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ".

 

 

ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ

Τραγούδια από τη Μεγίστη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το τρραγούδι του γάμου με επικλήσεις στους αγίους Πέτρο και Παύλο καθώς και στον προστάτη των θαλασσινών Αγ. Νικόλαο. Επιμέλεια Γ. Λυκούρας, Μανώλης Καρπάθιος. Κυκλοφορεί από τη δισκογραφική "ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ"

 

 

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΑΚΙ

Η πρώτη προσωπική δουλειά του Μανώλη Καρπάθιου με διάφορες μελωδίες παιγμένες με το κανονάκι. Ηχολήπτες Γιώργος Ρούσσος, Ηλίας Λάκκας. Κυκλοφορεί από τη δισκογραφική "ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ".

 

 

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

Συνθέσεις του βιολιστή Νίκου Μωραΐτη, επηρεασμένη από τις μουσικές φόρμες των Βαλκανίων. Ηχογράφηση Γιώργος Ρούσσος. Επιμέλεια Μανώλης Καρπάθιος. Κυκλοφορεί από τη δισκογραφική FM RECORDS.

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Συλλογή χαρακτηριστικών δημοτικών τραγουδιών απ' όλη την Ελλάδα, με εξαίρετους ερμηνευτές, τραγουδιστές και δεξιοτέχνες.

Συμμετέχει ο Μανώλης Καρπάθιος με το κανονάκι του σε τρία τραγούδια.

Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Λύκουρας - Μανώλης Καρπάθιος.

Δισκογραφική ΣΥΡΤΟΣ Διανομή ΝΑΜΑ

 

FM-RECORDS THE MEDITERRANIAN FORCE

Συλλογή 32 μουσικών συνθέσεων διαφορετικών τεχνοτροπιών από τις χώρες τις Μεσσογείου.

Ο Μανώλης Καρπάθιος συμμετέχει στην μουσική ερμηνεία κομματιών της παραγωγής.

 

 

10 Years of Excellence & Creativity

Συλλογή 39 μουσικών συνθέσεων διαφορετικών τεχνοτροπιών από τις χώρες τις Μεσσογείου.

Ο Μανώλης Καρπάθιος συμμετέχει στην μουσική ερμηνεία κομματιών της παραγωγής.

Δισκογραφική FM RECORDS

 

 

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Αν είσαι ωραία τι χρησιμεύεις...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ - ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ
Συμμετοχή του Μανώλη Καρπάθιου στο CD του Παντελή Αναστασόπουλου. (Δισκογραφική ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ).

© Kanonaki.gr . All Rights Reserved.
Free Joomla! templates by Engine Templates